Peuters

Peuters voelen zich het veiligst bij een gestructureerd dagritme. Door een vaste volgorde van activiteiten krijgen de kinderen een gevoel van controle en veiligheid. Binnen die veiligheid voelen zij zich vrij om keuzes te maken. Ook hier geldt dat de kinderen centraal staan en niet het dagschema. Is een kind moe of zit het niet lekker in zijn vel, dan passen we ons aan het kind aan. Ouders doen dit thuis immers ook.

Peuter slaaptijd is tussen 13:00 uur en 15:00 uur. Ouders geven aan hoe lang ze denken dat kinderen moeten slapen en vanaf welke leeftijd ze denken dat het niet meer nodig is. Soms hoeven/ willen kinderen niet meer te slapen maar is het wel lekker voor ze om gewoon even een half uurtje tot rust te komen. Het spelen met andere kinderen vraagt vaak toch meer energie van kinderen dan dat ze alleen thuis zijn.

Peutergroep

De peuters zijn dagelijks te vinden in de eerste ruimte aan de linkerkant als je het kinderdagverblijf binnenkomt. Om hen optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling, krijgen deze peuters daar zowel ’s morgens als ‘s middags activiteiten aangeboden, die afgestemd zijn op het actuele thema en hun leeftijd. Daarnaast gaan we dagelijks met de oudste peuters gymmen.