Kinderdagverblijf Catootje

Het Kinderdagverblijf bevindt zich in het hart van het dorp op een unieke locatie met zeer riante buitenruimte van ruim 700 m2 met dierenwei met dwerggeitjes, kippen, konijnen en vogels.  Na een zeer grondige verbouwing en renovatie in 2016 zijn wij, door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en het aanbrengen van diverse hoogwaardige isolatie, energieneutraal. De accommodatie is nieuw en voldoet aan alle eisen op het gebied van brandveiligheid, inbraak en hygiëne. Zeer ruime en veilige parkeerplaats direct voor de hoofdingang.

Het kinderdagverblijf bestaat uit meerdere ruimtes: een rust/ stilte ruimte voor de allerkleinsten, een ruimte waar de kinderen eten en drinken, spelen en creatieve activiteiten doen (stamgroep) en een ruimte waar de kinderen o.a. kunnen spelen met constructiemateriaal. Alle ruimtes zijn zeer licht en kijken uit op de ruime buitenspeelplaats met giga zandbak, speelheuvel en diverse dieren.  Er is zelfs een aparte buitenruimte waar de aller kleinste veilig en fijn buiten kunnen rond kruipen en van de konijnen en vogels kunnen genieten.

Kinderen leren het beste in een stimulerende en geordende leeromgeving waarin zij keuzes kunnen maken en naar die keuzes kunnen handelen. Het is dan ook belangrijk dat het kind opgevangen wordt in een omgeving waar aandacht besteed is aan de inrichting en aankleding van de ruimte waarin het kind speelt. De groepen op het kinderdagverblijf zijn zo ingericht dat de kinderen veilig kunnen spelen en verblijven.

De peuters spelen in de ruimte naast de entree en doen er allerlei activiteiten aan de hand van het actuele thema. De peuterruimte is zo ingericht dat de kinderen zelf de materialen mogen pakken, zoals knutselmateriaal, boekjes en speelgoed.

De buitenspeelplaats en de dieren

De buitenomgeving vinden wij heel belangrijk en is kenmerkend voor onze kinderopvang. Deze moet uitdagend en uitnodigend zijn om in te spelen. We hebben geprobeerd de kinderen uit te dagen tot beweging en ontwikkeling van spel en vaardigheden door een veilige en kindvriendelijke ruimte te creëren. Naast een groot speelpleinbeschikken wij over een grote speelberg. Op de speelberg bevinden zich verschillende speeltoestellen waarop de kinderen naar hartelust kunnen klauteren en klimmen. Onder de speelberg bevindt zich een enorme zandspeelplaats met een prachtige zandtafel in de vorm van een draak.

Op de buitenspeelplaats bevinden zich in hun riante onderkomen de konijnen en de voiliere met rieten kap is voor de vogels. In een afgeschermd gedeelte van de tuin staan onze dwerggeitjes Pumbaa & Timon samen met onze knuffel kippen (zijdehoenders) . We willen kinderen leren hoe ze veilig en op een juiste manier dienen om te gaan met dieren.

Virtuele rondleiding

Klik hier voor de tour door het kdv van Catootje & Obelix.

Fotoalbum Catootje