Hygiëne

Voor kleine kinderen die nog niet veel weerstand hebben opgebouwd, is een schone omgeving van groot belang. De groepsruimte wordt dan ook dagelijks schoongemaakt. Omdat er steeds meer kinderen zijn met een allergische aanleg, maar ook vanwege de hygiëne, is de ruimte van het kinderdagverblijf en de BSO zo stofvrij mogelijk ingericht. Daarnaast hebben wij in 2020 voor alle groepen op het KDV en de BSO geïnvesteerd in ‘schone lucht’ d.m.v. de aanschaf van LightAir IonFlow luchtreinigers. In combinatie met het reeds aanwezige goede ventilatie afzuigingsysteem reduceren wij het risico op virusoverdracht met ruim 97%.

Binnen het kinderdagverblijf heeft iedereen zijn schoenen/ laarsjes uit. Dit geldt ook voor de leidsters. De kinderen mogen sloffen aan als ze dat lekker vinden. Het is niet noodzakelijk i.v.m de kou want er ligt overal vloerverwarming in het kinderdagverblijf. Elk kind heeft zijn eigen beddengoed en slaapzak die iedere week gewassen worden.

Omdat het buitenleven en de natuur bij ons centraal staat, zullen de kinderen veel buiten spelen en in contact komen met dieren. Mede hierdoor is het erg belangrijk dat alle kinderen bij binnenkomst goed hun handen wassen. De leidster helpt ze hierbij.

Wij werken conform ons beleid veiligheid en gezondheid. De leidsters zijn volledig op de hoogte van de inhoud en handelen hier ook naar. De GGD voert jaarlijks een controle uit om te kijken of het kinderdagverblijf aan de kwaliteitseisen conform de Wet kinderopvang voldoet.